Financiarul

ZF - Dupa Afaceri

joi, ianuarie 08, 2009

Burger King are in plan deschiderea a 10 restaurante in Romania


Atlantic Restaurant System, firma care detine franciza Burger King pentru Romania, intentioneaza sa deschida zece restaurante fast-food anul viitor, in urma unor investitii de aproximativ cinci milioane de euro.

Investitia medie intr-un restaurant Burger King este de 500.000 euro, insa cifra ar putea creste in functie de tipul de restaurant deschis si de zona in care este amplasat, cum sunt mall-uri, locatiile stradale sau cele de tip drive-in, a declarat, miercuri, directorul general al retelei, Remus Tiuca, citat de Mediafax.

In aceste conditi, suma totala alocata pentru deschiderea celor zece unitati fast-food ar putea ajunge la aproximativ cinci milioane de euro.

Directorul general spune ca firma nu a fost inca instiintata de dezvoltatorii cu care lucreaza despre eventuale amanari de proiecte.

"Inca nu am primit niciun semnal in acest sens de la dezvoltatorii cu care colaboram. Oricum, suntem flexibili si actionam urmarind ce se intampla in piata, deci, daca vor exista proiecte care vor fi amanate, ne putem schimba strategia de dezvoltare pentru respectivele locatii", a precizat Tiuca.

Firma si-a revizuit in crestere planul de extindere in Romania, avand in vedere ca, la deschiderea primului restaurant Burger King din Romania, presedintele Atlantic Restaurant System, Marius Nasta, declara ca intentioneaza sa deschida zece restaurante pana la sfarsitul anului 2009, patru dintre unitati urmand sa fie inaugurate in acest an.

Burger King a deschis, in luna decembrie, al cincilea restaurant al retelei, in Bucuresti, in incinta centrului comercial Cora Pantelimon. Toate cele cinci fast-food-uri au fost deschise in Capitala.

Prima unitate Burger King inaugurata anul viitor va fi deschisa la Constanta, in centrul comercial Tom. Firma ar putea angaja aproximativ 350 de lucratori in 2009 in restaurantele care vor fi deschise.

Pe termen lung, Atlantic Restaurant System isi propune sa deschida 50 de restaurante Burger King in urmatorii cinci ani.

Sursa: Newschanell

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Restaurante & Hoteluri. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com