Financiarul

ZF - Dupa Afaceri

joi, ianuarie 08, 2009

Howard Johnson estimează o stagnare a afacerilor în 2009


Hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Bucureşti estimează pentru 2009 o cifră de afaceri similară sau uşor mai mică decât cea de anul trecut, când unitatea a raportat o scădere de circa 6%, la 14,1 mil. euro, ca urmare a efectelor crizei asupra pieţei de profil, informează Mediafax. "Încă nu s-au finalizat situaţiile financiare pe anul 2008, însă estimăm că s-a înregistrat o scădere a afacerilor cu aproximativ 6%, comparativ cu 2007, când hotelul a avut o cifră de afaceri de 15 mil. euro", a declarat ieri Graţiela Bădicu, director de vânzări şi marketing al hotelului. Din totalul cifrei de afaceri, 65% a provenit din închirierea camerelor, în timp ce organizarea de evenimente şi serviciile de restaurant au avut o contribuţie de 35%.

Aceasta a adăugat că impactul crizei mondiale se va resimţi în acest an şi pe piaţa hotelieră românească, deşi nu în aceeaşi măsură ca în alte ţări. "Chiar dacă suntem în mijlocul unei crize economice globale, care afectează direct şi segmentul hotelier, estimăm că impactul crizei pe piaţa hotelieră din România va fi mai mic decât în alte părţi deoarece suntem totuşi o economie în dezvoltare. Este evident că segmentul corporate, care asigură mare parte din veniturile hotelului nostru, va înregistra un oarecare declin în acest an, însă sperăm ca acesta să fie compensat de o creştere a segmentului de leisure, un obiectiv discutat foarte mult în ultima vreme de hotelierii din Bucureşti, dar care necesită un efort concertat din partea mai multor autorităţi şi companii", a afirmat Bădicu. Tarifele de cazare s-au redus uşor anul trecut, iar în 2009 preţurile se vor menţine la un nivel asemănător. Howard Johnson Grand Plaza (fostul hotel Dorobanţi) are 285 camere şi apartamente, la care se adaugă un centru de conferinţe, două restaurante, o patiserie, un bar, centrul de sănătate şi o parcare subterană cu 80 de locuri. Hotelul este controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care mai deţine hotelurile Ramada Plaza şi Best Western Parc, tot din Bucureşti. Howard Johnson Grand Plaza face parte din lanţul internaţional Wyndham, cel mai mare francizor în domeniul ospitalităţii, cuprinzând aproape 6.500 de hoteluri sub zece branduri, pe şase continente. Celelalte mărci ale grupului sunt Days Inn, Travelodge, Ramada, Knights Inn, Super 8 Motel şi Wingate Inn.


Sursa: Curierul National

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Restaurante & Hoteluri. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com