Financiarul

ZF - Dupa Afaceri

marți, ianuarie 06, 2009

Sofitel iese din scena. Intra Pullman


Hotelul de patru stele Sofitel din Capitala, una dintre mai cunoscute unitati de pe piata de profil, isi va schimba brandul in Pullman, din ianuarie 2009, a declarat pentru Business Standard Alain D’Addio, director de vanzari in cadrul unitatii. Acesta spune ca nu are cunostinta de alte planuri cu privire la aflierea unui alt hotel sub brandul Sofitel, ceea ce ar insemna ca, deocamdata, Sofitel isi face exitul de pe piata romaneasca.
Accor a pus brandul Sofitel pe unitatea din nordul Capitalei in 1994. Astfel, dupa InterContinental, prezent la nivel local de peste 35 de ani, Sofitel este cel mai vechi brand hotelier international in Romania.

“Toate hotelurile Sofitel din lume trec printr-un proces de reclasificare la cinci stele. Clientii nostri sunt in special oameni de afaceri straini, iar Pullman este un brand 100% adaptat cererilor acestui segment. In contextul actual al pietei, nu ar fi justificat sa trecem unitatea la cinci stele. In plus, nu consideram ca exista suficienta cerere pe piata de cinci stele”, a spus Alain D’Addio. Potrivit acestuia, hotelul va ramane sub contract de management cu Accor. Unitatea a inregistrat o cifra de afaceri de 7,8 mil. euro in primele noua luni ale anului, in usoara crestere fata de valoarea de 7,7 mil. euro, inregistrata in perioada similara din 2007. Compania a investit aproximativ 500.000 de euro in renovarea celor 203 camere, in ultimii doi ani.

Pullman este un brand clasificat la patru stele. Ca si Sofitel, face parte din portofoliul Accor si numara doar 20 de unitati afiliate in lume, in acest moment, cu un total de peste 5.100 de camere, in sase tari. “Sofitel este un brand care se bazeaza in proportie de 60-65% pe turisti de business, iar restul este leisure. In cazul Pullman, acest procentaj este la 80%”, explica D’Addio.

Accor este prezent pe piata locala si prin brandurile Novotel si Ibis. Acesta este primul rebranding la nivel de top pentru un hotel din Capitala. Anuntat in acest sens este si rebrandingul Howard Johnson Grand Plaza, miscare ce nu a fost inca demarata. Printre clientii Sofitel la nivel local se numara Renault, Carrefour, Metro, BRD, Oracle sau Sony. Competitorii Pullman, spune D’Addio, vor ramane aceiasi, in special hotelurile de cinci stele. Hotelul Sofitel este detinut de compania World Trade Center, care are printre actionari, conform ultimelor informatii disponibile, Bouygues Batiment International (Franta) - 21,51%, Debarth (Franta) - 20,23%, Fondul Proprietatea - 19,9%, sau Financiara SA - 7,91%.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Restaurante & Hoteluri. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com